Η Εγνατία Οδός και οι κάθετοι άξονές της, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα. Η Εγνατία Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, μήκους 670 χλμ., που διασχίζει οριζόντια τη χώρα από την Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας έως τους Κήπους του Έβρου. Με την ολοκλήρωσή της μειώθηκαν οι αποστάσεις και βγήκαν από την απομόνωση μερικές από τις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας, όπως η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Θράκη. Επιπλέον αυξήθηκαν οι δυνατότητες επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό.

Η Εγνατία Οδός αποτελεί το πιο σημαντικό σύγχρονο έργο υποδομής για την ανάπτυξη και επικοινωνία της χώρας μας με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία. Αποτελεί τμήμα των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Λειτουργεί συγχρόνως ως συλλεκτήριος οδικός άξονας των μεταφορών της Βαλκανικής και της Ν.Α. Ευρώπης.

Η Εγνατία Οδός συνδέεται με 4 λιμάνια, 6 αεροδρόμια και 9 κάθετους άξονες που διασφαλίζουν την πρόσβαση στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Οι Κάθετοι Άξονες της Εγνατίας Οδού, ως τμήματα των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων, εξασφαλίζουν τη σύνδεση της Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και επεμβάσεις στο υφιστάμενο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέονται με την Εγνατία.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Σχέδιου Δράσης Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ολοκλήρωσε μελέτες οδικής ασφάλειας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού και οδικού δικτύου ενώ στοχεύει και στην ανάληψη της ευθύνης των σχετικών εργασιών κατασκευής.

Επίσης, έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της και σε έργα που υλοποιούνται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνείς διαγωνισμούς και συνάπτοντας συμβάσεις διαχείρισης και επίβλεψης μελετών και κατασκευής μεγάλων, κυρίως, έργων υποδομής.

Στην Εγνατία οδό λειτουργούν ήδη (19) μετωπικοί σταθμοί διοδίων, Τύριας, Παμβώτιδας, Μαλακασίου, Σιάτιστας, Πολυμύλου, Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης, Ανάληψης, Ασπροβάλτας, Μουσθένης, Καβάλας, Ιάσμου, Μέστης, Αρδανίου καθώς και Ακτίου, Ιεροπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Στρυμονικού. Επίσης λειτουργούν τριάντα έξι (36) πλευρικοί σταθμοί.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» από τον Σεπτέμβριο 2020 διαθέτει την υπηρεσία EgnatiaPass στους χρήστες της, σε όλους τους σταθμούς διοδίων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», καθώς και στην υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου Πρέβεζας. Έχει οχτώ (8) Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών.

Η υπηρεσία EgnatiaPass από τον Νοέμβριο 2020, χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το δίκτυο αυτοκινητόδρομων με διόδια της χώρας μας.

Από 1η Φεβρουαρίου 2021 είναι διαθέσιμα τα εκπτωτικά προγράμματα της υπηρεσίας EgnatiaPass, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις στους συνδρομητές της υπηρεσίας, που φτάνουν μέχρι και το 100% της τιμής του διοδίου, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μηνιαίων μετακινήσεών.

Οι συνδρομητές EgnatiaPass μπορούν να εγγραφούν (δωρεάν) στην υπηρεσία myEgnatiaPass. Μέσω της υπηρεσίας myEgnatiaPass μπορούν να ανανεώσουν το υπόλοιπο τους (με την χρήση τραπεζικών καρτών), με άμεση ενημέρωση του λογαριασμού τους. Επίσης, μπορούν να ελέγξουν άμεσα το νέο διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο του λογαριασμού τους, να ελέγξουν τις διελεύσεις τους για όποιο χρονικό διάστημα επιθυμούν κ.λ.π.

6ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, ΤΘ 60, ΤΚ 57001
2310470418
https://egnatia.eu/