Company Profile - Λίγα λόγια για την Praktiker Hellas

Ποιοι είμαστε

Είμαστε το Νo. 1 Ελληνικό Δίκτυο καταστημάτων DIY & Home Improvement, που βρίσκεται στο πλευρό των καταναλωτών στη χώρα μας και τους εκπαιδεύει  γύρω από τη φιλοσοφία «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself) από το 1991. Με μία πορεία περίπου 30 χρόνων, έχουμε εξελίξει το δίκτυό μας σε one-stop-shop για είδη σπιτιού και κήπου, προσφέροντας σε όλους τους πελάτες μας αγοραστικές εμπειρίες κορυφής. Με την ομάδα των περισσότερων από 1.600 εργαζομένων μας, το ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, το εξειδικευμένο τμήμα b2b  και το πανελλαδικό δίκτυο 16 καταστημάτων μας, συνολικής έκταση, 100.000 τ.μ., καθώς και τα 2 b2b Center μας, εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις με 50.000 προϊόντα σε περισσότερους από 6.000.000 πελάτες μας ετησίως.

Mέλος του Ομίλου Fairfax

Από τον Απρίλιο του 2014, αποτελούμε μέλος του κορυφαίου καναδικού ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited, που από το 1985 είναι γνωστός για το σημαντικό του ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης καθώς και για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών.

Ο Σκοπός μας

Με σκοπό οι πελάτες μας να απολαμβάνουν άριστη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, θέτουμε ως προτεραιότητά μας τις ξεχωριστές τους ανάγκες και εξελισσόμαστε καθημερινά, αναβαθμίζοντας διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας έως και σήμερα, επενδύουμε στην εκπαίδευση των πελατών μας, μέσα από διαδραστικά προγράμματα, όπως workshops και επιδείξεις προϊόντων, συστήνοντάς τους νέα προϊόντα και έξυπνες λύσεις για κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή στο χώρο τους. Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2018 προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες και απόλυτα προσωποποιημένες λύσεις για το σπίτι και τον κήπο, μέσα από τις υπηρεσίες μας garden, interior και clima Experts, αναλαμβάνοντας τη μελέτη κάθε οικιακού και επαγγελματικού χώρου.

 

 Η ανάπτυξή μας

Με κινητήριο δύναμη τους ανθρώπους μας, εξελισσόμαστε διαρκώς, σε κάθε επίπεδο της λειτουργίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση της ομάδας μας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στρατηγικό, επενδυτικό πλάνο εφαρμογής της σύγχρονης ταυτότητας Praktiker σε όλο τον οργανισμό, με αναβάθμιση των συστημάτων μας και ανακαίνιση των υπαρχόντων καταστημάτων μας, καθώς και πλάνο επέκτασης με νέα καταστήματα, στην Αττική αλλά και την περιφέρεια.

 

 Φροντίζουμε με πράξεις

Μέσα από δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, αναπτύσσουμε προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που επιδρούν ουσιαστικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για εμάς και τις επόμενες γενιές. Με ενδεικτικές πρωτοβουλίες, όπως «Οι Μάστορες της Πόλης μας», παίρνουμε θέση καθημερινά σε κοινωνικές ανάγκες, με τη φροντίδα δημόσιων χώρων και πολλαπλών κοινωνικών δομών πανελλαδικά.

 

Συνεχίζουμε τη δυναμική μας παρουσία και πορεία στην ελληνική αγορά, επιδιώκοντας τη συνεχή υποστήριξη των ανθρώπων μας, την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των πελατών μας, την εδραίωσή μας ως εργοδότης πρώτης επι­λογής, την οικονομική και κοινωνική μας συνεισφορά στη χώρα μας.

 

Ιστορικοί σταθμοί

 

1991 Τα εγκαίνια του 1ου καταστήματος της Praktiker Hellas στο Ελληνικό, τον Νοέμβριο 1991, σηματοδότησαν την εισαγωγή της φιλοσοφίας «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself) στην Ελλάδα, δίνοντας ολοκληρωμένες ιδέες, λύσεις & υπηρεσίες για το σπίτι, τον κήπο, το αυτοκίνητο, τις κατασκευές και τον ελεύθερο χρόνο.

1995 Στο τέλος του 1995 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου της εταιρίας με δύο ακόμη καταστήματα στην Αθήνα (Ταύρος, Αγ. Βαρβάρα) και από ένα στις πόλεις ΘεσσαλονίκηΛάρισα και Πάτρα.

2001 - 2006 Το 2001 ανοίγει το κατάστημα της Μεταμόρφωσης και το 2006 εγκαινιάζεται το 8ο κατάστημά της Praktiker στο Βόλο, το οποίο αποτελεί την αφετηρία της νέας φάσης επέκτασης της εταιρίας, με μεσαίου μεγέθους καταστήματα.

2007 – 2008 Το 2007 ένα ακόμα κατάστημα μεσαίου μεγέθους ξεκινά τη λειτουργία του, στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ το τέλος του έτους σηματοδοτείται με τα εγκαίνια του 10ου καταστήματος της Praktiker, στη Μάνδρα Αττικής. Το καλοκαίρι του 2008 η εταιρία εγκαινιάζει το 11ο κατάστημά της στην πόλη της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί το δεύτερό της στην Πελοπόννησο.

2010 Το 2010, στο Ηράκλειο Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του το 12ο κατάστημα της εταιρίας. Το ίδιο έτος, δημιουργείται το εξειδικευμένο τμήμα εξυπηρέτησης b2b πελατών.

2011 - 2012 Η εταιρία συμπληρώνει την παρουσία της στη Β. Ελλάδα με το κατάστημά της στην Ξάνθη το 2011 και εκείνο της Αλεξανδρούπολης το 2012, ενώ τον Ιανουάριο του ίδιου έτους εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό της κατάστημα, praktiker.gr.

2014 H εταιρία γίνεται μέλος του καναδικού ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited.

2016 Τον Ιούλιο του 2016, η Praktiker συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου της με το 15ο της κατάστημα πανελλαδικά (2ο στη νησιωτική Ελλάδα) εγκαινιάζοντας το Praktiker Ρόδου, το οποίο είναι και το πρώτο κατάστημα που παρουσιάζει την ανανεωμένη ταυτότητα της Praktiker Hellas.

2017 Το κατάστημα – ναυαρχίδα στον Ταύρο, ανακαινίζεται ολοκληρωτικά βάσει των νέων προδιαγραφών της εταιρείας, αποτυπώνοντας τη σύγχρονη ταυτότητα και αισθητική της.

2018 Το 2018 η Praktiker Hellas γιορτάζει με διπλά εγκαίνια στην περιοχή της Παλλήνης. Με το 16ο κατάστημά της και το 1o b2b Center, ένα showroom με αέρα καινοτομίας και μοναδικής αγοραστικής εμπειρίας για τους επαγγελματίες. Παράλληλα, λανσάρει τις νέες της υπηρεσίες garden, interior & clima Experts, για την υποστήριξη κάθε ανάγκης αρχιτεκτονικής κήπου, ανακαίνισης & διακόσμησης σπιτιού, ψύξης/θέρμανσης, από τις εξειδικευμένες της ομάδες.

2019 Τον Ιούνιο του 2019 η Praktiker γιορτάζει τα 25α γενέθλια του καταστήματός της στην Αγία Βαρβάρα, σε συνέχεια της πλήρους ανανέωσης και ανακαίνισής του, βάσει της νέας ταυτότητας Praktiker. Ενώ, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, εγκαινιάζεται το 2o b2b Center της εταιρίας, ένα νέο showroom –αυτή τη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που φέρνει αέρα καινοτομίας και μοναδικής αγοραστικής εμπειρίας για τους επαγγελματίες της Β. Ελλάδος.

2020 Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Praktiker ανακαινίζει πλήρως το κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη και γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της garden & interior Experts, με τη δυνατότητα εικονικής πραγματικότητας –μέσω της VR Experience.

 

 

 

  

Praktiker: Αλλάζει το σπίτι!

 

 

 

 

https://www.praktiker.gr