Η Εθνική Τράπεζα είναι μια Τράπεζα με μοναδική ιστορία, αλλά και δυναμικό μέλλον. Mε τη μακρόχρονη παρουσία, την ισχυρή παράδοση και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά, κυρίως, με την εμπιστοσύνη των πελατών, μετόχων, καταθετών και εργαζομένων της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την ελληνική οικονομία, μέσα από την εξειδίκευση και την εμπειρία των στελεχών της και τις σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, που προσφέρει για κάθε συναλλακτική ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια των 183 ετών λειτουργίας της, η Τράπεζα έχει επεκτείνει το φάσμα των τραπεζικών υπηρεσιών που προσφέρει και καλύπτει όλα τα σύγχρονα τραπεζικά προϊόντα. Η Τράπεζα μαζί με τις θυγατρικές της (ο «Όμιλος») παρέχουν ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως λιανική, επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική, Specialized Asset Solutions, συναλλακτική τραπεζική, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), διαχείριση επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), χρηματιστηριακές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείριση ακίνητης περιουσίας και ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψηφιακή τραπεζική (Digital Banking) στην ελληνική τραπεζική αγορά και επενδύει σταθερά στη βελτίωση της εμπειρίας της εξυπηρέτησης των 2,9 εκατ. ψηφιακά ενεργών πελατών της, καθώς και στον συνεχή εμπλουτισμό των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από τα ψηφιακά της κανάλια.

Με ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων και ATM στην Ελλάδα, προσφέρει εκτενή κάλυψη, ακόμη και στις πιο απομονωμένες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, εφαρμόζει πελατοκεντρική προσέγγιση στην εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδιωτών και επιχειρήσεων, διαθέτοντας εξειδικευμένους συμβούλους που στελεχώνουν τις πιστοδοτικές μονάδες και τα Καταστήματά της, παρέχοντας εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και συμβουλευτική καθοδήγηση σε όλες τις πελατειακές κατηγορίες.

Όραμά μας είναι να είμαστε η “Τράπεζα Πρώτης Επιλογής” για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους επενδυτές μας. Με επίκεντρο τις ανάγκες των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, η Εθνική Τράπεζα έχει εξελιχθεί σε καταλύτη ανάπτυξης και σε μια σταθερά ανθρώπινη, αξιόπιστη, αποτελεσματική τράπεζα, που ξεκλειδώνει δυνατότητες και στηρίζει με συνέπεια την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη βιωσιμότητα.

http://www.nbg.gr