Η Νέα Οδός είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδίασμά, τηνκατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργουΠαραχώρησης «Ιόνια Οδός». Αυτό το έργο πνοής, χωρίζεται σε δυο βασικάτμήματα και περιλαμβάνει τις εργασίες τόσο στον ομώνυμο δρόμο - Ιόνια Οδός, όσο και στην Π.Α.Θ.Ε.

Ειδικότερα, με συνολικό μήκος 380 χλμ. περίπου, η Ιόνια Οδός ως έργοπαραχώρησης περιλαμβάνει:

α) τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους 196 χλμ. από Αντίρριοέως Ιωάννινα (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό).

β) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. μήκους περίπου 172,5 χλμ. από τονΑνισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη Σκάρφεια, μετά τα Καμένα Βούρλα,

γ) το συνδετήριο κλάδο του Π.Α.Θ.Ε. Σχηματάρι- Χαλκίδα μήκους 11 χλμ.

Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίουκαι του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα. Αυτός ο αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ. έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού:

« Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά καιαγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.

Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακούκαι Ηγουμενίτσας

Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας τηπροσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικόενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής της, το ταξίδιααπό Αντίρριο έως και Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά σε σχέσημε τις 3 ώρες και 30 λεπτά σήμερα.

Πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς καιέρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών και να δώσει νέα ώθησηανάπτυξης. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε ανάμεσα σε άλλα : 24γέφυρες συνολικού μήκους 7 χλμ., 4 σήραγγες συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 77κάτω διαβάσεις και 24 άνω διαβάσεις.

Στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. έχει προγραμματιστεί και εκτελείται μια σειράσημαντικών έργων μετατροπής του σε ένα σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο.Στόχος είναι τα 172,5 χλμ. από τη Μεταμόρφωση έως την Σκάρφεια, ναμετατραπούν σε πρότυπο σημείο αναφοράς τόσο για τα ελληνικά όσο και για ταδιεθνή πρότυπα.

Στις εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλωνδιαπλατύνσεις του δρόμου, αλλαγές των στηθαίων ασφαλείας και νέα χάραξη στούφος της Υλικής, με στόχο την κατάργηση των γνωστών για την επικινδυνότητάτους στροφών, ανακατασκευή Ανισόπεδων Κόμβων, βελτίωση οριζόντιας καικάθετης σήμανσης κ.α.

Πέραν της κατασκευής με βάση τα πλέον σύγχρονα, αξιόπιστα διεθνή standards,ένας αυτοκινητόδρομος, όπως ακριβώς ένας ζωντανός οργανισμός, απαιτεί για ναδιατηρείται σε άριστη, ασφαλή κατάσταση, διαρκή έλεγχο. Η Νέα Οδός έχειαναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου παραχώρησης της Ιόνιας οδούγια 30 χρόνια. Στις κύριες αρμοδιότητες της, συναντάμε: τον έλεγχο και τηνπαρακολούθηση της κυκλοφορίας καθώς και τη διαχείριση έκτακτων περιστατικώνμέσω των ειδικών Κέντρων Διαχείρισης Κυκλοφορίας αλλά και των 24ωρωνΠεριπόλων Οδικής Ασφάλειας, τον προγραμματισμό και τη διαχείριση τωναπαιτούμενων εργασιών συντήρησης καθώς και ένα σημαντικό αριθμό εργασιώνρουτίνας, όπως ο καθαρισμός του δρόμου. Ειδικότερα, στο νευραλγικό κομμάτιτης συντήρησης περιλαμβάνονται: καθημερινές επιθεωρήσεις,προγραμματισμένες και έκτακτες επισκευαστικές εργασίες καθώς και εργασίεςσυντήρησης σχετικά με το στόλο οχημάτων της εταιρίας και τις εγκαταστάσεις της.

Βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου.

Κύριο μέλημά, είναι να νιώθει κάθε χρήστης ότι η Νέα Οδός είναι ο καλύτεροςδυνατός συνταξιδιώτης. Με γνώμονα, την προσφορά ποιοτικής εξυπηρέτησης ηεταιρία, έχει σχεδιάσει και προσφέρει στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου μιασειρά υπηρεσιών όπως: 4ψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, ΤηλεφωνικήΕξυπηρέτηση Πελατών, SOSτηλέφωνα καθ' όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου,Σταθμούς εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) 24ωρης λειτουργίας και δωρεάνοδική βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα, ώστε να διασφαλίζεται ηαπομάκρυνση τους από τον αυτοκινητόδρομο και η μεταφορά τους σε ασφαλέςσημείο.

Πρωταρχικός στόχος η ασφαλής και ταχύτατη μετακίνηση για όλους τους Έλληνεςπολίτες σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών ποιότητας.

Λεωφ. Νέας Ερυθραίας 19, Βαρυμπόμπη, Τ.Κ.: 146 71
http://www.neaodos.gr