Η Coffee Island ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο στο κέντρο της πόλης της Πάτρας. Από τότε η Coffee Island έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο 400 και πλέον καφεκοπτείων στην Ελλάδα την Κύπρο την Αγγλία και τον Καναδά. Το 2010, τα καφεκοπτεία που ήδη υπήρχαν στο δίκτυο ανακαινίστηκαν πλήρως και σε όλα τα καινούργια εντάσσονται αρμονικά οι υπηρεσίες Coffee to Go, υιοθετώντας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε όρθιους και διερχομένους.

Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 171 καφεκοπτεία της αλυσίδας στην Αθήνα, τα 53 καφεκοπτεία στη Θεσσαλονίκη, και τα 135 καφεκοπτεία σε επαρχιακές πόλεις. Στην Κύπρο, όπου η CoffeeIsland βρίσκεται από το 2009, τα 45 καφεκοπτεία έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο που διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ. Τέλος, το πρώτο καφεκοπτείο στο κέντρο του Λονδίνου λειτουργεί ήδη από το 2016 ενώ στο Τορόντο από το 2017.

Από το 2006 η εταιρία διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, ενώ επενδύει σε εξοπλισμό, τεχνογνωσία αλλά και στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί. Ακόμη, έρχεται σε άμεση επαφή με τις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται, ώστε οι καφέδες που έρχονται στις μονάδες παραγωγής της να αξιολογούνται γευστικά με απόλυτη αξιοπιστία κατά την κλίμακα του SCA (Specialty Coffee Association of America), προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ και προμηθεύοντας τα καφεκοπτεία της αλυσίδας της με μια μεγάλη ποικιλία καφέδων. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την ποιότητά της, δεδομένης της αύξησης της παραγωγής που προκύπτει από την συνεχόμενη επέκταση του δικτύου της. Μεταξύ των εκλεκτών της χαρμανιών, εκείνο που έχει την μεγαλύτερη απήχηση στο αγοραστικό κοινό και τους λάτρεις του καλού καφέ είναι το χαρμάνι espresso με την κατοχυρωμένη ονομασία Coffee Island. Το 2012 οι μονάδες παραγωγής διπλασιάζονται και οι αποθήκες επεκτείνονται ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα στο πλαίσιο της συνεχόμενης επέκτασης του δικτύου της. Η προαναφερθείσα ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου των καφεκοπτείων Coffee Island δε θα μπορούσε να είναι εφικτή χωρίς δομημένη εσωτερική οργάνωση της ίδιας της εταιρίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι δυο μονάδες παραγωγής είναι πιστοποιημένες κατά το διεθνές πρότυπο ISO 22000 και μεθόδων Ολικής Ποιότητας της παραγωγικής διαδικασίας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καταναλωτών μας, των συνεργατών μας αλλά και στις δικές μας εσωτερικές ανησυχίες, η εταιρία υιοθέτησε νέο λογότυπο, νέα επικοινωνιακή γλώσσα και νέο αρχιτεκτονικό ύφος στα καταστήματα της και την συσκευασία των προϊόντων της.

Στην Coffee Island ερευνούμε, αναλύουμε και διαρκώς επενδύουμε στην γνώση, την εξειδίκευση και την στρατηγική πληροφόρηση ώστε όχι απλώς να αντιμετωπίσουμε τις όποιες αλλαγές, τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, αλλά ουσιαστικά να τις διαμορφώνουμε μαζί με τους συνεργάτες μας. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι οι καταναλωτές έχουν εκτιμήσει την επιμονή μας στην ποιότητα και την σοβαρότητα με την οποία τους προσφέρουμε καθημερινά τον καφέ τους. Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες μας αποτελούν την κινητήριο δύναμη της μοναδικότητας μας αφού με την καθημερινή τους προσπάθεια θωρακίζουν και ενισχύουν τη σχέση μας με το καταναλωτικό κοινό.

Ανάμεσα σε έναν σημαντικό αριθμό διακρίσεων που γνώρισε η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζει σίγουρα η υποψηφιότητα της στα European Coffee Awards που διοργανώνονται από τον διεθνή αναγνωρισμένο οργανισμό της Allegra με τεράστια απήχηση και συμμετοχή από πολλά παγκοσμίας εμβέλειας brands στον χώρο του καφέ. Πιο συγκεκριμένα, η Coffee Island κατέκτησε την Πρώτη θέση στην κατηγορία “Σημαντικότερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Ευρώπη” για το 2016, γεγονός που περαιτέρω ενισχύει και επιβραβεύει την εξωστρέφεια και την επιτυχημένη διείσδυση της σε νέες αγορές. Επίσης, η Coffee Island διακρίθηκε ως ένας από τους δέκα φιναλίστ στα Ruban d' Honneur στην κατηγορία «The Growth Strategy of the Year Award 2015/2016» στα European Business Awards για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πλέον, η δυναμική και η αναγνωσιμότητα που παρουσιάζει η εταιρία Coffee Island επεκτείνεται ξεπερνώντας τα εθνικά σύνορα και τις γειτονικές χώρες αποκτώντας έτσι απήχηση σε διεθνείς αγορές.

Η Coffee Island επίσης κερδίζει ακόμη μια εξέχουσα διάκριση στον κλάδο των επιχειρήσεων και μάλιστα σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες ύφεσης όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ανακηρύσσεται “National Champion” για 3 συνεχόμενες χρονιές 2014/2015, 2015/2016 και 2016/2017 στα European Business Awards, ένας μείζονος σημασίας θεσμός που προκρίνει τους πλέον διακεκριμένους εκπροσώπους της εκάστοτε χώρας στον χώρο των επιχειρήσεων, οι οποίες καταγράφουν επιτυχίες και επιτεύγματα στους σημαντικότερους δείκτες. Η ανάδειξη εξάλλου ως “National Champion”, αντικατοπτρίζει τόσο την δυναμική όσο και την δυνατότητα της εταιρίας να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε μιας αγοράς, οδηγώντας εκ του ασφαλούς σε υγιή και κερδοφόρα επιχειρηματική δράση το δίκτυο των συνεργατών της, επιβραβεύοντας την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν. Μία επιβράβευση που για την εταιρία λειτουργεί ως επιτακτική ηθική υποταγή για περαιτέρω αφοσίωση στην αναζήτηση των βέλτιστων μεθόδων προσέγγισης της τελειότητας.

Οι καθημερινοί ρυθμοί αυξάνουν συνεχώς. Περισσότερο από πoτέ, οι άλλοτε έννοιες της ευελιξίας και της γρήγορης μετακίνησης, αποτελούν αναγκαία χαρακτηριστικά της ζωής του ανθρώπου. Σε αυτό το περιβάλλον οι καθημερινές συνήθειες αλλάζουν μορφή, ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας ή το αγαπημένο μας ρόφημα είναι πλέον περιορισμένος. Τα πάντα πρέπει να γίνουν γρήγορα, με άνεση και απλότητα. Εμείς, οι άνθρωποι της Coffee Island έχουμε ένα όραμα: να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης τόσο με τους επενδυτές όσο και τους πελάτες του σύγχρονου cafe...κοπτείου ώστε με τον τρόπο αυτό να προσφέρουμε και να διαδώσουμε τις υπηρεσίες του Coffee To Go σε όσο το δυνατό περισσότερους λάτρεις του καφέ.

Πάροδος Βρυσακίων 30, Πάτρα, T.K.: 26334
Tηλ: +30 2610643679
Fax: +30 2610643680
info@coffeeisland.gr
http://www.coffeeisland.gr