Το ξενοδοχείο 5 αστέρων, Sofitel Athens Airport, άνοιξε στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου 2001. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο αεροδρομίου στην Ελλάδα και βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από το χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Η στρατηγική του θέση σε μια ανερχόμενη περιοχή της Αττικής με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον καθιστά το Sofitel Athens Airport πόλο έλξης επιχειρηματικών και άλλων δραστηριοτήτων. Η θέση του ξενοδοχείου πάνω στον πιο σύγχρονο οδικό άξονα της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας (Αττική Οδός) κάνει την πρόσβαση στο Sofitel Athens Airport ιδιαίτερα εύκολη και άμεση από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας είτε με ιδιωτικό αυτοκίνητο είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η Ακρόπολη, το λιμάνι του Πειραιά, το ακρωτήρι του Σουνίου και οι μεγάλοι Εθνικοί οδικοί άξονες απέχουν μεταξύ 20 λεπτών και μίας ώρας από το ξενοδοχείο.

Το Sofitel Athens Airport διαθέτει 345 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 12 σουιτών και μίας Προεδρικής. Η αρχιτεκτονική γραμμή του κτιρίου, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Corbé Michel, είναι απλή με κλασικούς αρχιτεκτονικούς όγκους ενώ το εσωτερικό του κτιρίου που επιμελήθηκε ο διακοσμητής Virgile Bressan χαρακτηρίζεται από απέριττη πολυτέλεια με σκοπό την άνεση και τη λειτουργικότητα.

Το Sofitel Athens Airport είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένο σε τεχνολογικό εξοπλισμό με εξειδικευμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους. Ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα αποτελεί η ποικιλία και η ποιότητα των άρτια εξοπλισμένων χώρων του συνεδριακού του κέντρου που είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν από μία ολιγομελή συνάντηση μερικών ατόμων μέχρι και ένα μεγάλο επαγγελματικό συνέδριο εκατοντάδων συνέδρων. Συνολικά διαθέτει 10 συνεδριακούς χώρους από 20 μέχρι 600 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης διαθέτει έναν VIP χώρο συνεδριάσεων (Board Meeting Room) και ένα Ballroom.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο executive ορόφους, δύο μπαρ και δύο εστιατόρια μεσογειακής και διεθνούς Gourmet κουζίνας με επικεφαλή τον Έλληνα chef, Θεοφάνη Στάθη. Οι πελάτες του Sofitel Athens Airport έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα ενός εκλεπτυσμένου και απέριττου χώρου που συνδυάζει τη Γαλλική παράδοση του "ευ ζην" με την ελληνική φιλοξενία.

Sofitel, διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων γαλλικής κομψότητας: Τα ξενοδοχεία Sofitel αποτελούν τη μόνη γαλλική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων με παρουσία σε πέντε ηπείρους με 120 διευθύνσεις σε σχεδόν 40 χώρες (πάνω από 30.000 δωμάτια). Τα Sofitel είναι σύγχρονα ξενοδοχεία και θέρετρα προσαρμοσμένα στους σημερινούς απαιτητικούς και ευέλικτους ταξιδιώτες, οι οποίοι προσδοκούν και εκτιμούν την ομορφιά, την ποιότητα και την αριστεία. Είτε βρίσκεται στην καρδιά μιας μεγαλούπολης όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Σαγκάη ή το Πεκίνο, είτε στο Μαρόκο, την Αίγυπτο, τη Γαλλική Πολυνησία ή την Ταϊλάνδη, τα Sofitel προσφέρουν μία γνήσια εμπειρία του γαλλικού “art de vivre”.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα Αττικής, T.K.: 19019